+316 400 70 939 welkom@djaja.nl

Familieopstellingen

Een opstelling gaat ervan uit dat iedereen onderdeel is van een systeem en daarmee verbonden is. Dit kan je gezin zijn, de organisatie waarvoor je werk, een vriendengroep, noem maar op. Iedereen wordt op een bepaalde manier beïnvloed door de systemen waar hij of zij deel van uitmaakt. Een opstelling is een prachtige manier om je te ondersteunen bij vragen, uitdagingen, of problemen waar je tegenaan (blijft) lopen.  Een opstelling kan jou inzicht bieden in de onderbewuste stroom (patronen) en doordringen tot de kern van je gedrag. Een opstelling kan bloot leggen wat gezien wil worden en wat in beweging of tot stilstand wil komen. Dit biedt jou de ruimte om andere keuzes te gaan maken.  Een opstelling kan een prachtige impuls bieden tot  transformatie. 

Waarom een opstelling?

 • Je hebt moeite met het uiten of verwerken van emoties.
 • Binnen relaties, gezin en/ of op werk blijven patronen zich herhalen en je weet niet waarom.
 • Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is erg groot. Je stelt grote eisen aan jezelf en anderen.
 • Je hebt het gevoel dat je vastzit en niet goed weet wat je wil. Keuzes maken is uitdagend voor je.
 • Je hebt problemen met het stellen en behouden van gezonde grenzen.
 • Je voelt je onzeker  om je eigen verlangens en ambities te volgen.
 • Je merkt bepaalde spanning op of conflict met één van je kinderen.

Wat zijn de meest voorkomende voordelen?

 • Bewustwording van thema’s en dynamieken binnen je systeem en de invloed die zij op je hebben. 
 • Het gevoel van ruimte en vrijheid om andere keuzes te gaan maken.
 • Inzicht in je relaties met mensen en aspecten in je omgeving.
 • Het stellen van liefdevolle grenzen.
 • Het innemen van je eigen plek.
 • Meer ruimte, acceptatie, zingeving en innerlijke vrede. 

Hoe ziet een opstelling eruit?

1:1 Opstelling

Tijdens een individuele opstelling is er alle tijd en ruimte voor jou. We nemen de tijd om te bespreken waar je tegenaan loopt en hetgeen wat je graag zou veranderen. We maken hierbij gebruik van vloerankers (die je in de ruimte neer legt) of kleine poppetjes voor een tafelopstelling. Een opstelling duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Groepsopstelling

Tijdens een groepsopstelling zijn verschillende personen aanwezig. Enkele brengen een vraag in en de overige representeren personen of thema’s voor de vraaginbrengers. Representanten nemen waar wat er gebeurd op het moment dat zij op een plek worden gepositioneerd. Ook representant zijn kan een waardevolle ervaring zijn. De plek die je “krijgt” toebedeeld, zegt vaak ook iets over jouw eigen proces.

Nog nooit heb ik me in een nieuwe groep vrouwen zo veilig, gedragen en gesteund gevoeld. Dankzij de liefdevolle en professionele begeleiding van Djaja (en Anouk). De energie en sfeer die door jullie gefaciliteerd werd was voelbaar tot weken erna! De begeleiding tijdens systemisch werk was zo ontzettend fijn en krachtig. Wat een heerlijke manier om in aanraking te komen met dit werk, met connectie, humor en nuchtere gezelligheid.
Kim

Een dag die met zichtbaar en voelbaar veel toewijding en liefde  is neergezet.
De intense dag werd in zachtheid gedragen wat zorgde voor veiligheid. Echt een aanrader! 

Jisca
Door jouw liefdevolle, veilige en rustige begeleiding was het mogelijk om helemaal in vertrouwen te stappen. Ik geniet nog na van de opstelling en neem de tijd om deze helemaal te integreren. Het lijkt of ik mezelf eindelijk toestemming heb gegeven om te mogen stralen. Met een gevoel van vrijheid, berusting en vertrouwen ben ik naar huis gegaan. Dankjewel.
Wat een mooie en fijne middag met hele mooie lieve mensen. Het was heel bijzonder om te zien, voelen en ervaren wat er gebeurd bij familieopstelling.
Anne

Contact

Mail

welkom@djaja.nl

Telefoonnummer

06-40070939

Instagram

@djajavandenberg